Funk Fu

Objavila: Jamatlonka | Datum objave: 02. 05. 2017 14:59

Za mesto na JamaŠpilu se bo med drugim potegovala mlada glasbena skupina Funk Fu, ki najbolj uživa v preigravanju priredb Amy Winehouse, Stevieja Wonderja in Michaela Jacksona, imajo pa tudi že nekaj svojih pesmi.

Funk Fu je osemčlanska zasedba mladih glasbenikov. Člani skupine so dijaki in študenti in prihajajo iz Zagorja, Litije, Moravč in Ljubljane. Čeprav delujejo šele od letošnjega januarja, so imeli že dva koncerta – v Mladinskem centru Trbovlje in v Saloonu v Zagorju. Izvajajo predvsem jazz, pop in funk glasbo, pravijo pa, da so jim najbližhe priredbe priredbe Michaela JacksonaAmy WinehouseStevieja Wonderja in podobnih izvajalcev. Pišejo tudi avtorske skladbe, ki so jih tudi že predstavili na nastopih.

Jamaspil

Skupino sestavljajo pevka Klara Vetršek, študentka 3. letnika flavte na Akademiji za glasbo, ki hkrati obiskuje 1. letnik jazz petja na KGBL, kitarist Tilen Gavranovič, dijak 4. letnika KGBL, bobnar Luka Jahn, dijak 4. letnika Srednje glasbene šole v Celju, pianistka Nina Baš, dijakinja 1. letnika KGBL, basist Domen Drnovšek, dijak 1. letnika Waldorfske šole, pozavnist Filip Veteršek, saksofonist Tim Jerman, študent na  Akademiji za glasbo, ter trobentač Vid Šketa, dijak 1. letnika KGBL.

Pokrovitelji Jamatlona 2017

BRONASTI POKROVITELJ JAMATLONAPrejšnji Jamatloni