Najbolj nora dogodivščina to poletje v Sloveniji!

Jamatlon 2015 - 4. julij 2015

jamatlon-twozeroonefive
3

jamatlon

6

km dolga proga

Jamatlon 2015

Najbolj nora dogodivščina to poletje v Sloveniji!

Jamatlon je unikaten dogodek za ljubitelje adrenalina in rekreacije.

 V specifičnem okolju zasavskega premogovnika bodo udeleženci s pomočjo spremljevalcev na 5,5 kilometrov dolgi progi premagovali različne ovire s pridihom rudarstva. Jamatlon je odlična priložnost za ohranjanje rudarske tradicije in nov, inovativen način uporabe rudarske infrastrukture. Udeleženci bodo s čeladami na glavah pod zemljo pretekli ali prehodili pot od Trbovelj do Hrastnika in ob tem doživeli edinstveno izkušnjo.

Jamatlon bo potekal 4. julija v okviru praznovanja rudarskega praznika.

Za vse, ki se sprašujete in še ne veste, kaj je jamatlon in kako bo potekal tek z ovirami po rudniškemu rovu, smo pripravili nekaj utrinkov s trase Zimskega Jamatlona 2014.

417

zadovoljnih Jamatloncev

37

že prijavljenih ekip

obvestilo-udelezencem-jamatlona-twozeroonefive

Spoštovani jamatlonci!

Bliža se Jamatlon, zato bi vas radi še enkrat spomnili na nekatere podrobnosti.

Zbor jamatloncev je v soboto, 4. julija, od 10. ure dalje v upravni zgradbi Rudnika Trbovlje-Hrastnik v Hrastniku (Cesta 3. julija 7; koor.: 46.148389, 15.084576). Ob 11. uri je zbor vseh udeležencev Jamatlona. Udeležba na zboru je obvezna, saj vas bo vodstvo RTH seznanilo s progo, varnostnimi ukrepi v jami in uporabo samoreševalca.

Obvezna oprema

  • dolge hlače
  • dolga majica
  • pohodna obutev
  • čelada (planinska, kolesarska, alpinistična, rudarska, …)
  • naglavna svetilka

Brez popolne obvezne opreme vhod v jamo ne bo mogoč!

Preglejte opremo

Pred prihodom še enkrat preverite, če imate vso potrebno opremo. Najprej seveda preverite, če vam dobro služita čelada in svetilka (predlagamo vam uporabo novih baterij). Priporočljivo je, da se čelada tesno prilega glavi, da vas ne bo ovirala pri teku in premagovanju ovir. V jamo je strogo prepovedan vnos: vžigalnikov, cigaret, telefonov, fotoaparatov, alkohola in drugih »lepih stvari«.

V jami se temperatura giblje okrog 15 stopinj Celzija. Potrebno je obleči dolge hlače in rokave, na določenih predelih jame je namreč močan prepih. Za bolj občutljive na prepih priporočamo tudi vetrovko. Podlaga je neravna, zato priporočamo planinsko obutev, oziroma takšno, ki vas bo primerno ščitila pred zvinom gležnja. Priporočamo vam tudi rokavice, saj je potrebno na nekaterih delih proge poprijeti za blatne ovire. Še to: ne pozabite na brisačo. Po preizkušnji v jami se boste lahko stuširali v veliki rudniški kopalnici (moški) in kopalnicah v prvem nadstropju upravne zgradbe (ženske).

Lep pozdrav,

ekipa Jamatlona

 

 

 

sponzorji

Sponzorji

Organizator

zasavski-tednik-logo-vod

 

Soorganizator

rth-logo

Prireditev so omogočili:

priredirevSoOmogocili-890

Kontaktirajte nas!

Sveža ekipa iz Zasavja