Na slabih pet kilometrov dolgi progi bodo udeleženci premagovali ovire z rudarskim pridihom: plazili se bodo pod vrvmi, potiskali vozičke in plezali prek njih, vlekli bremena in se soočili s Perkmandeljcem.

V jami je približno 15 stopinj Celzija, ozračje je malce bolj vlažno kot na površju. Stalen spremljevalec rudarjev je tudi blato, vendar ga boste brez težav premagali s pohodnimi čevlji. Po progi tečejo tiri, zato je potrebno biti pri teku previden.

Ob progi bodo razporejeni spremljevalci, ki bodo v primeru poškodb ali drugih problemov vedeli, kaj storiti, svetovali pa vam bodo tudi glede premagovanja ovir. Za morebitne poškodovance bo poskrbela visoko usposobljena rudarska reševalna četa. Proga je v celoti zavarovana in obokana (v glavnem beton), gre za stalna delovišča zasavskih rudarjev. Možnosti zastrupitve s strupenimi plini ni, trasa je zelo dobro prezračena.

Za udeležbo na Jamatlonu ni potrebno, da ste vrhunsko fizično pripravljeni. Progo lahko v celoti tudi prehodite, v primeru, da bo kakšna ovira pretežka, pa si boste lahko izbrali lažjo pot. Če ste sposobni prehoditi dveurno planinsko pot v sredogorju, boste opravili tudi z Jamatlonom. To ni tekmovanje na čas, gre za edinstveno pustolovščino, ki bo vsem udeležencem prav gotovo dolgo ostala v spominu.

jamatlon-lokacija-1

Kontaktirajte nas!

Sveža ekipa iz Zasavja