Obvestilo za jamatlonce

Objavila: Jamatlonka | Datum objave: 15. 06. 2017 10:00

Še nekaj dni nas loči do Jamatlona 2017, na katerem se boste preizkusili 17. junija in brez dvoma doživeli neponovljivo adrenalinsko izkušnjo.

Vsem prijavljenim jamatloncem pošiljamo nekaj pomembnih napotkov. Upoštevajte jih, poleg tega pa ne pozabite, da je Jamatlon tudi tovarištvo in dobra volja. Kot vsakič bomo udeležencem razdelili tudi nekaj nagrad.

Pozor: tokrat je zbor v Trbovljah – Delavski dom (DDT), proga bo po tekala v obrnjeni smeri kot na dosedanjih Jamatlonih – iz Hrastnika do Trbovelj.

Po preizkušnji v rudniku smo pripravili poleg okrepčila s knapovskim golažem poseben družaben poobedek pred Delavskim domom Trbovlje.

Urnik prireditve:

 • od 14.00 do 14.55 ure –  zbor jamatloncev in prevzem startnih številk.

Zberemo se pred Delavskim domom Trbovlje (Trg svobode 11a, 1420 Trbovlje; koor.: 46.150231, 15.044106). Pri prevzemu štartnih številk je zaradi podpisa izjave obvezna udeležba vseh članov ekipe, če imate izjave zbrane, pa lahko pride po vrečko s startnimi številkami, majicami in darili pokroviteljev samo eden).

POMEMBNO: Mladoletni morajo s seboj obvezno prinesti izjavo, ki so jo podpisali njihovi starši ali skrbniki. Da bi se izognili gneči, vas prosimo, da tudi ostali prinesete podpisane izjave že s seboj (prenesite prilogo). Sicer je pri prevzemu štartnih številk zaradi podpisa izjave obvezna udeležba vseh članov ekipe.

 • ob 15. uri – predstavitev proge in varnostnih ukrepov za vse udeležence pred DDT. (Razpored skupin in avtobusov bo objavljen na spletni strani in na prizorišču!) Udeležba je obvezna za vse udeležence Jamatlona. Predstavnik RTH vas bo seznanil s progo in varnostnimi ukrepi v jami, predstavnik organizatorja pa s podrobnostmi prireditve.

 • Ob 15.15 (po zboru) – organiziran avtobusni prevoz iz Trbovelj v Hrastnik na startno mesto. Seznam avtobusov bo objavljen na INFO TOČKI pred DDT.

 • Fotografiranje vseh ekip – predzadnja ovira pred ciljem bo fotografiranje ekipe. Tokrat boste na fotki blatni, ampak, upamo, tudi nasmejani. Prosimo, bodite pripravljeni na kratko poziranje ☺.

 • po preizkušnji v jami – možnost tuširanja (s seboj prinesite brisače) na Ajnzerju in knapovska malica pred DDT. Nahrbtnike z obleko, brisačami in še čim vam bomo izpred DDT na Ajnzer pripeljali organizatorji. Nahrbtnik oddajte po prijavi na info točki.

 • Iz Ajnzerja do Delavskega doma bo treba peš. Ni daleč.

 • Ob 17.00 – JamaŠpil: nastop treh skupin (Warning, Funk Fu, Magrateja in pevca Elvisa Irona Gingerja).

 • Ob 18.30 – podelitev nagrad za izvirne nazive in ekipe z najbolj povprečnimi časi prireditve.

 • Ob 19.00 – svečana otvoritev Virtualnega muzeja rudarstva 4. dritl v DDT

 • Ob 19.45 – koncert skupine Koala Voice

 • vmes igra: Met bata škornja čez glavo v kulmkišto. Rudarski škorenj tekmovalec meče v kulmkišto preko glave obrnjen stran od kište. Vsak metalec ima na voljo tri poskuse. Za uspešen poskus se šteje, če škorenj pade v kulmkišto. Najboljši metalci bodo nagrajeni.

 • Mini jamatlon: od 14. ure naprej boste lahko svoje otroke prepustili v varstvo prostovoljcem Društva prijateljev mladine Trbovlje, ki bodo pripravili zanimive delavnice in otroke popeljali tudi na Mini jamatlon v muzej rudarstva v DDT.

 

 

Obvezna oprema

 

Na štartni poziciji pred Barbara vpadnikom v Hrastniku bo rudar še enkrat pregledal obvezno opremo, vpisati se boste morali tudi v seznam za jamo. Brez popolne obvezne opreme vhod v jamo ne bo mogoč! Zato še pred prihodom ne pozabite na:

 

 • Čelado (priporočamo kolesarsko)

 • naglavno svetilko (priporočamo rezervne baterije)

 • pohodno obutev

 • primerno oblačilo (dolge hlače in dolga majica)

 

Priporočljivo je, da se čelada tesno prilega glavi, da vas ne bo ovirala pri gibanju in premagovanju ovir. V jamo je strogo prepovedan vnos: vžigalnikov, cigaret, alkohola in drugih »lepih stvari«.

V jami se temperatura giblje okrog 15 stopinj Celzija. Potrebno je obleči dolge hlače in rokave, na določenih predelih jame je namreč prepih. Podlaga ni ravna, zato priporočamo pohodno obutev, oziroma takšno, ki vas bo primerno ščitila pred zvinom gležnja. Priporočamo vam tudi rokavice, saj je potrebno na nekaterih delih proge poprijeti za blatne ovire. Še to: ne pozabite na brisačo. Po preizkušnji v jami se boste lahko stuširali v veliki rudniški kopalnici.

Merjenje časa

Jamatlon je ekipna igra, ki spodbuja tovarištvo. Je tudi preizkušnja s samim seboj.  Kljub temu bo organizator meril čas. A nagrada ne bo pripadla najhitrejšim (najhitrejših časov tudi ne bomo objavljali), temveč tistim, ki bodo najbolj ujeli povprečni čas.

Jamatlon pripravlja Zavod Savus, izdajatelj Zasavskega tednika in spletnega časopisa Zasavc.net, v sodelovanju z Rudnikom Trbovlje-Hrastnik.

Srečno!

Ekipa Jamatlona

Pokrovitelji Jamatlona 2017

BRONASTI POKROVITELJ JAMATLONAPrejšnji Jamatloni