Zavod Savus - Kdo smo?

Jamatlon 2017, to bo že sedma jamatlon preizkušnja, pripravlja Zavod Savus v sodelovanju z Rudnikom Trbovlje-Hrastnik. Zavod Savus je izdajatelj tiskanega časopisa Zasavski tednik in spletnega časopisa Zasavc.net, pa tudi organizator izjemne tekaške preizkušnje Rudarski maraton, na kateri tekači premagajo progo od Evro parka v Zagorju preko Slačnika do Trbovelj in potem po jami do Hrastnika. Zavod Savus že štiri leta pripravlja tudi izbor za Zasavca leta. Doslej so glasovalci za Zasavca leta proglasili: dr. Jureta Kneza in Andreja Orožna, Andreja Božiča, Simona Tanška in Gašperja Ovnika. Za različnimi projekti v okviru časopisa in spletne strani pa ustvarjalci skrbijo predvsem za boljše Zasavje.

Naši projekti

Zasavc.net

Zasavc.net

Zasavc.net je spletni časopis z zanimivimi zgodbami in aktualnimi novicami, ki izhaja na spletu in poroča o dogajanju v Zasavju in o ljudeh, ki v Zasavju delujejo ali so kakorkoli drugače povezani z njim. V spletnem časopisu objavljamo tudi novice iz občin, ki mejijo na Zasavje v rubriki Čez planke.

Preverite spletni časopis Zasavc.net!

Preberite več

Zasavski tednik

Zasavski Tednik

Zasavski tednik je edini časopis v Zasavju, ki prinaša zasavske novice v nabiralnike Zasavk in Zasavcev.

Enkrat mesečno ga brezplačno raznosimo na naslove 15.500 zasavskih gospodinjstev, doseže pa okrog 50.000 Zasavcev. Zasavke in Zasavci so ga dobro sprejeli, saj na svojih straneh zajema dogajanje na različnih področjih življenja in dela v treh zasavskih občinah.

Zasavski tednik je na voljo vsak zadnji četrtek v mesecu. Preverite, kaj smo zapisali v zadnjem Zasavskem tedniku.

Preberite več

Rudarski maraton

Rudarski maraton

V samosvojem knapovskem okolju Zasavja tekači tečejo povsem drugače, kot na drugih maratonih: s čeladami in naglavnimi svetilkami. Pol proge premagajo po površini Zasavja, precej tudi po zanimivem okolju rudarskih površin po obrobju rudarskih mest Zagorje, Trbovlje in Hrastnik. Startajo v Evro parku v Zagorju, premagajo Slačnik, tečejo mimo cementarne do Sava rova v bližini TET, potem pa pretečejo 5 km po rudniku Trbovlje – Hrastnik do Hrastnika. To je osnovna, 10 km dolga proga. Tisti, ki se bodo odločili za polmaraton, pa bodo iz Hrastnika preko Ane, Ojstrega, mimo rudniških bajerjev in preko Kip tekli do Ajnzerja v Trbovljah, kjer se bodo ponovno spustili v rudnik in pritekli iz jame spet v Hrastniku.

Preberite več

Pokrovitelji Jamatlona 2017

BRONASTI POKROVITELJ JAMATLONAPrejšnji Jamatloni