Iz jame vsi nasmejani

Objavila: Jamatlonka | Datum objave: 02. 12. 2017 14:05

Prvi jamatlonci so šli v jamo okrog poldneva in prišli tudi že iz nje.

Prva ekipa letošnjega jamatlona je bila ekipa Občine Hrastnik. Župan Miran Jerič, z njim pa Vinko Žagar, Aleš Jenko in Rok Jenko so šli prvi v jamo in prišli tudi prvi iz nje. Toda to nikakor ni bila njihova prva jamatlonska izkušnja. »Jaz sem tretjič na Jamatlonu,« je povedal hrastniški župan takoj, ko je prišel z ekipo iz jame po strmem Barbara vpadniku. »Vsem priporočam, da pridejo in to adrenalinsko preizkušnjo tudi preizkusijo. Vse vabim na poletni jamatlon, še prej pa na maraton.«

Druga je šla v jamo ekipa, ki jo je vodil Mitja Bervar. Z njim so ovire premagovali Stevo Ščavničar, Robert Celestina in Ariana Debeljak. To je bila ekipa, ki je Jamatlon doživela prvič in si je za preizkušnjo vzela tudi dovolj časa. Na cilju pa je Mitja Bervar povedal: »To je bilo super, enkratno doživetje. Zelo zanimivo. Čeprav sem v jami že bil, česa podobnega še nisem doživel. Čestitke organizatorjem. Ko smo šli z ekipo danes v jamo, smo hodili po njej in čez ovire zelo počasi. To pa zato, ker smo si vzeli čas za pogovor in o tem, kaj vse bi bilo še mogoče s to jamo storiti. Ven smo prišli polni idej.« Mitja Bervar, v obdobju 2012-2017 predsednik Državnega sveta RS, je izjemno naklonjen ohranjanju zasavske rudarske dediščine s turistično rekreativnimi projekti in je prevzel tudi častno pokroviteljstvo nad Rudarskim maratonom, ki bo 22. aprila 2018.

Malo umazane, sicer pa zadovoljne so iz jame prispele že tudi številne druge ekipe. Hokejska v sestavi Tomaž Razingar, Tilen Zugwitz in Marko Klofutar ni skrivala zadovoljstva nad tem, da je za njimi tako nenavaden podvig. Enako zadovoljna je bila ekipa Stranke Alenke Bratušek. Kot je povedala Alenka Bratušek, je bil na Jamatlonu že drugič, njena ekipa Jernej Pavlič, Dan Laye, Denis Vičič in Mirzet Lukavačkić pa že tretjič.

Jamatlonci so na cilju metali tudi škorenj v kuolmkišto. Čaka jih knapovski golaž, ki ga zanje vsakič skuhajo odlični kuharji gostilne Čop iz Podkuma. Kdor želi, si lahko za pokušino ali v spomin nabavi tudi specialno pivo Pivovarne Knap.

Okrog 14.20 ure bo v upravni rudniško zgradbi, kjer se zberejo jamatlonci po preizkušnji, koncert Ženskega pevskega zbora Dol pri Hrastniku in razglasitev nagrajencev.

Fotogalerijo sproti dopolnjujemo in je na ogled na http://www.jamatlon.si/galerija-zj2017/.

Ekipa Jamatlona


Prejšnji Jamatloni