Zimski jamatlon pred vrati

Objavila: Jamatlonka | Datum objave: 20. 11. 2017 12:45

Še do polnoči

Več kot 50 ekip se bo na Miklavževo soboto, 2. decembra, podalo v rudniško jamo na Zimski jamatlon. Če še niste prijavljeni in želite biti zraven, imate čas za prijavo samo še danes do polnoči.


Več kot 200

Vse kaže, da bo tudi letos na Zimskem jamatlonu sodelovalo več kot 200 jamatlonk in jamatloncev. Med drugim bomo ekipam merili čas in najboljše bodo nagrajene, nagrade so že pripravljene. Vendar: nagrajene bodo ekipe, ki se bodo najbolj približale povprečnemu času vseh ekip.

Nagrade, da te kap

Pripravljamo tudi tradicionalne posebne nagrade. Priznanje Pik as bo dobil najbolj izkušen udeleženec, priznanje Domfrca najbolj izkušena udeleženka, priznanje Lerhajer najmanj izkušen udeleženec, priznanje Krajcnga udeleženec iz najbolj oddaljenega kraja, priznanje Jamska kura bo šlo v roke najbolj simpatični udeleženki, priznanje Luftrajder najbolj simpatičnemu udeležencu, priznanje Ohter prtija ekipi z najbolj izvirnim naslovom ekipe, priznanje Herc šafla bo namenjeno najbolj srčni ekipi, priznanje Dritl kumarati je namenjeno najbolj tovariški ekipi. Kot je v navadi, pa bo sam Perkmandeljc podelil še priznanje Hoznšajzer za najbolj prestrašenega udeleženca.

Bata škorenj v kuolm kišto

Nagrajeni bodo tudi najbolj uspešni jamatlonci v neolimpijskem športu Met bata škornja rikverc v kuolmkišto. Disciplina je izjemno zahtevna, saj terja koncentracijo, fizično pripravljenost, dober timing, izjemen občutek za izmet in nenormalno močno grlo, da zavpijemo od sreče, ko škorenj prileti v kuolmkišto. Potem pa je treba biti še vzdržljiv, da lahko preneseš vse čestitke, poljube, pozdrave in se v miru posvetiš še nagradam, ki jih bo prispevala kar zasavska pivovarna Knap.

Zimski jamatlon bo torej spet izjemen.

Ekipa Jamatlona


Prejšnji Jamatloni