Zavod Savus - Kdo smo?

Jamatlon 2018 bo že deveta jamatlonska preizkušnja. Jamtlone pripravlja Zavod Savus v sodelovanju z Rudnikom Trbovlje-Hrastnik. Zavod Savus je izdajatelj tiskanega časopisa Zasavski tednik in spletnega časopisa Zasavc.net, pa tudi organizator izjemne tekaške preizkušnje Rudarski maraton, na kateri tekači premagajo progo od Evro parka v Zagorju preko Slačnika do Trbovelj in potem po jami do Hrastnika. V letu 2018 so se tekači na trail progo Rudarskega maratona podali že tretjič. Zavod Savus že pet let pripravlja tudi izbor za Zasavca leta. Doslej so glasovalci za Zasavca leta proglasili: dr. Jureta Kneza in Andreja Orožna, Andreja Božiča, Simona Tanška, Gašperja Ovnika in Dušana Kastelica. Z različnimi projekti v okviru časopisa in spletne strani pa ustvarjalci skrbijo predvsem za boljše Zasavje.

Naši projekti

Zasavc.net

Zasavc.net

Zasavc.net je spletni časopis z zanimivimi zgodbami in aktualnimi novicami, ki izhaja na spletu in poroča o dogajanju v Zasavju in o ljudeh, ki v Zasavju delujejo ali so kakorkoli drugače povezani z njim. V spletnem časopisu objavljamo tudi novice iz občin, ki mejijo na Zasavje v rubriki Čez planke.

Preverite spletni časopis Zasavc.net!

Preberite več

Zasavski tednik

Zasavski Tednik

Zasavski tednik je edini časopis v Zasavju, ki prinaša zasavske novice v nabiralnike Zasavk in Zasavcev.

Enkrat mesečno ga brezplačno raznosimo na naslove 15.500 zasavskih gospodinjstev, doseže pa več kot 45.000 Zasavcev. Zasavke in Zasavci so ga dobro sprejeli, saj na svojih straneh zajema dogajanje na različnih področjih življenja in dela v treh zasavskih občinah.

Zasavski tednik je na voljo vsak zadnji četrtek v mesecu. Preverite, kaj smo zapisali v zadnjem Zasavskem tedniku.

Preberite več

Rudarski maraton

Rudarski maraton

V samosvojem knapovskem okolju Zasavja tekači tečejo povsem drugače, kot na drugih maratonih: s čeladami in naglavnimi svetilkami. Pol proge premagajo po površini Zasavja, precej tudi po zanimivem okolju rudarskih površin po obrobju rudarskih mest Zagorje, Trbovlje in Hrastnik. Startajo v Evro parku v Zagorju, premagajo Slačnik, tečejo mimo cementarne do Sava rova v bližini TET, potem pa pretečejo 5 km po rudniku Trbovlje – Hrastnik do Hrastnika. To je osnovna, 10 km dolga proga. Tisti, ki se bodo odločili za polmaraton, pa bodo iz Hrastnika preko Ane, Ojstrega, mimo rudniških bajerjev in preko Kip tekli do Ajnzerja v Trbovljah, kjer se bodo ponovno spustili v rudnik in pritekli iz jame spet v Hrastniku.

Preberite več