Napotki za jamatlonce

Urnik prireditve

od 10. ure –  zbor jamatloncev in prevzem startnih številk (do 10.50 ure).

Zberemo se v upravni zgradbi Rudnika Trbovlje-Hrastnik. Pri prevzemu štartnih številk je zaradi podpisa izjave obvezna udeležba vseh članov ekipe.

ob 11. uri – predstavitev proge in varnostnih ukrepov za prvo skupino. V prvi skupini so ekipe od startne številke 1 do startne številke 38, v drugi skupini pa od številke 39 do 74. Startna lista je objavljena na spletni strani jamatlona. Udeležba je obvezna za vse udeležence Jamatlona. Predstavnik RTH vas bo seznanil s progo in varnostnimi ukrepi v jami, predstavnik organizatorja pa s podrobnostmi prireditve.

ob 11.30 uri – predstavitev proge in varnostnih ukrepov za drugo skupino.

po zboru – organiziran avtobusni prevoz iz Hrastnika v Trbovlje na startno mesto. Seznam avtobusov bo objavljen na vhodnih vratih RTH na prizorišču.

prva ovira: fotografiranje – takoj po startu bomo vaš podvig ovekovečili s fotografijo, zato vas prosimo, da bodite pripravljeni na kratko poziranje J.

po preizkušnji v jami – možnost tuširanja (s seboj prinesite brisače) in knapovska malica.

ob 14.00 – koncert rudarskih pesmi MPZ Loški glas

ob 14.30 – podelitev nagrad za izvirne nazive in ekipe z najbolj povprečnimi časi prireditve.

vmes igra: Met bata škornja rikverc čez glavo v kulmkišto. Rudarski škorenj tekmovalec meče v kulmkišto preko glave obrnjen stran od kište. Iz vsake ekipe tekmuje en udeleženec. Vsak metalec ima na voljo tri poskuse. Za uspešen poskus se šteje, če škorenj pade v kulmkišto.

Obvezna oprema

Na štartni poziciji na Ajnzerju v Trbovljah bo rudar spremljevalec še enkrat pregledal obvezno opremo, vpisati se boste morali tudi v seznam za jamo. Brez popolne obvezne opreme vhod v jamo ne bo mogoč! Zato še pred prihodom ne pozabite na:

  • čelado (priporočamo kolesarsko)
  • naglavno svetilko (priporočamo rezervne baterije)
  • pohodno obutev
  • primerno oblačilo (dolge hlače in dolga majica)
  • rokavice (priporočamo, ni obvezno)
  • brisača (priporočamo, ni obvezno)

Priporočljivo je, da se čelada tesno prilega glavi, da vas ne bo ovirala pri gibanju in premagovanju ovir. V jamo je strogo prepovedan vnos: vžigalnikov, cigaret, alkohola in drugih »lepih stvari«.

V jami se temperatura giblje okrog 15 stopinj Celzija. Potrebno je obleči dolge hlače in rokave, na določenih predelih jame je namreč močan prepih. Za bolj občutljive na prepih priporočamo tudi vetrovko. Podlaga ni ravna, zato priporočamo pohodno obutev, oziroma takšno, ki vas bo primerno ščitila pred zvinom gležnja. Priporočamo vam tudi rokavice, saj je potrebno na nekaterih delih proge poprijeti za blatne ovire. Še to: ne pozabite na brisačo. Po preizkušnji v jami se boste lahko stuširali v veliki rudniški kopalnici.

 

Merjenje časa

Jamatlon je ekipna igra, ki spodbuja tovarištvo. Je tudi preizkušnja s samim seboj.  Kljub temu bo organizator meril čas. A nagrada ne bo pripadla najhitrejšim (najhitrejših časov tudi ne bomo objavljali), temveč tistim, ki bodo najbolj ujeli povprečni čas vseh ekip.

Jamatlon pripravlja Zavod Savus, izdajatelj Zasavskega tednika in spletnega časopisa Zasavc.net, v sodelovanju z Rudnikom Trbovlje-Hrastnik.

Srečno!

Ekipa Jamatlona

Za vse prijavljene  jamatlonce imamo nekaj pomembnih napotkov. Upoštevajte jih, poleg tega pa ne pozabite, da je jamatlon tudi tovarištvo in dobra volja. Kot vsakič bomo udeležencem razdelili tudi nekaj nagrad.

Po preizkušnji v rudniku in okrepčilu s knapovskim golažem smo pripravili poseben kulturni poobedek. Jamatloncem  bodo pripravili kratek koncert knapovskih pesmi pevci MPZ Loški glas iz Kisovca v rudarskih uniformah pod vodstvom pevovodkinje Alenke Flere Pavlič.

Izjava

Pri prevzemu štartnih številk mora vsak udeleženec oddati podpisano izjavo, s katero soglaša, da je seznanjen s pogoji sodelovanja na Jamatlonu. Izjavo natisnite, izpolnite in prinesite s seboj.

Izjava – docx