Napotki za jamatlonce

Urnik prireditve

14.00 – Izdaja štartnih številk, prizorišče ob Delavskem domu Trbovlje (DDT) – ob prijavi obvezno oddate podpisane izjave za vse člane ekipe.

15.00 – Zbor tekmovalcev – predstavitev proge, prizorišče ob DDT

15.15 – Prevoz tekmovalcev v Hrastnik, avtobusna postaja pri DDT

15.30 – Start Jamatlona, Barbara rov, Hrastnik

17:30 – Prihod zadnjih ekip na cilj Jamatlona, Ajnzer Trbovlje

17:00 – JamaŠpil, parkirišče ob DDT

18:30 – Podelitev nagrad jamatloncem, prizorišče ob DDT

Razlogov, da preživite soboto, 15. junija, na Jamatlonu, je več kot dovolj. Povabite na to adrenalinsko jamsko preizkušnjo tudi svoje prijatelje.

Če vas še karkoli zanima, nas vprašajte po telefonu 041 850 733 ali e-pošti: info@savus.si.

vmes igra: Met bata škornja rikverc čez glavo v kulmkišto. Rudarski škorenj tekmovalec meče v kulmkišto preko glave obrnjen stran od kište. Iz vsake ekipe tekmuje en udeleženec. Vsak metalec ima na voljo tri poskuse. Za uspešen poskus se šteje, če škorenj pade v kulmkišto.

Obvezna oprema

Na štartni poziciji v Hrastniku bo »starter« – rudar še enkrat pregledal obvezno opremo, vpisati se boste morali tudi v seznam za jamo. Brez popolne obvezne opreme vhod v jamo ne bo mogoč! Zato še pred prihodom ne pozabite na:

  • čelado (priporočamo kolesarsko)
  • naglavno svetilko (priporočamo rezervne baterije)
  • pohodno obutev
  • primerno oblačilo (dolge hlače in dolga majica)
  • rokavice (priporočamo, ni obvezno)
  • brisača (priporočamo, ni obvezno)

Priporočljivo je, da se čelada tesno prilega glavi, da vas ne bo ovirala pri gibanju in premagovanju ovir. V jamo je strogo prepovedan vnos: vžigalnikov, cigaret, alkohola in drugih »lepih stvari«.

V jami se temperatura giblje okrog 15 stopinj Celzija. Potrebno je obleči dolge hlače in rokave, na določenih predelih jame je namreč močan prepih. Za bolj občutljive na prepih priporočamo tudi vetrovko. Podlaga ni ravna, zato priporočamo pohodno obutev, oziroma takšno, ki vas bo primerno ščitila pred zvinom gležnja. Priporočamo vam tudi rokavice, saj je potrebno na nekaterih delih proge poprijeti za blatne ovire. Še to: ne pozabite na brisačo. Po preizkušnji v jami se boste lahko stuširali v veliki rudniški kopalnici.

Merjenje časa

Jamatlon je ekipna igra, ki spodbuja tovarištvo. Je tudi preizkušnja s samim seboj.  Kljub temu bo organizator meril čas. A nagrade ne bodo pripadle najhitrejšim ekipam (najhitrejših časov tudi ne bomo objavljali), temveč tistim ekipam, ki bodo najbolj ujele povprečni čas vseh ekip.

Jamatlon pripravlja Zavod Savus, izdajatelj časopisa Savus in spletnega časopisa Savus.si, v sodelovanju z Rudnikom Trbovlje-Hrastnik.

Srečno!

Ekipa Jamatlona

Za vse prijavljene  jamatlonce imamo nekaj pomembnih napotkov. Upoštevajte jih, poleg tega pa ne pozabite, da je Jamatlon tudi tovarištvo in dobra volja. Kot vsakič bomo udeležencem razdelili tudi nekaj nagrad.

Po preizkušnji v rudniku in okrepčilu s knapovskim golažem smo pripravili poseben kulturni poobedek. Jamatloncem  bodo zapeli mladi pevci v okviru kulturnega dela prireditve Jamašpil.

Izjava

Pri prevzemu štartnih številk mora vsak udeleženec oddati podpisano izjavo, s katero soglaša, da je seznanjen s pogoji sodelovanja na Jamatlonu. Izjavo natisnite, izpolnite in prinesite s seboj. Pozor: mladoletnim udeležencem morajo izjavo podpisati starši.

Izjava – docx