Jamašpil

Sara Praznik

Dvajsetletna Sara Praznik prihaja iz Sevnice. Želja po glasbenem ustvarjanju se je v njej začela razvijati že pri rosnih letih, ko je že kot mala deklica na televiziji gledala posnetek koncerta skupine Guns’n’Roses. Tedaj je začutila željo, da bi bilo njeno življenje obarvano z glasbo. Kot mlada glasbenica se je trudila izpopolnjevati svoj glas in tehniko. Po zaključenih petih letih igranja prečne flavte v glasbeni šoli Sevnica je svojo glasbeno pot nadaljevala na programu solo petja pri profesorici Martini Prevejšek. V šestih letih programa se je udeleževala različnih nastopov in tekmovanj na slovenskih in tujih tleh. Lansko poletje je režirala, napisala in igrala v svojem muzikalu Ameriške sanje, ki je v sevniški občini požel velik uspeh. Pred Slovensko noto se je udeležila avdicije v Veliki Britaniji in bila sprejeta na Edge Hill University, na program glasbenega teatra. Po Slovenski noti pa se je predvsem pripravljala na študij v tujini, kjer je trenutno že zaključila prvi letnik dodiplomskega študija muzikala.

Sara Praznik
Katja Brcar

Katja Brcar

S svojo glasbeno potjo je Katja Brcar začela v šolskem zboru. V sedmem razredu se je vpisala na solo petje v Glasbeno šolo Trebnje, kjer se je učila klasičnega načina petja oziroma opere. V osmem razredu je med poletnimi počitnicami prvič odšla na Slovenski otroški zbor, ki ga je obiskovala še tri leta. V istem letu je hodila tudi na otroško opero.

Leta 2017 je na Facebook strani po naključju opazila reklamo za avdicijo za Slovensko noto 2017. Zgolj iz radovednosti, pravi, se je nanjo prijavila in kmalu postala ena izmed finalistk Slovenske note 2017. Uvrstila se je na peto mesto. Lani se je prijavila še enkrat in se ravno tako uvrstila na peto mesto.

Danes sodeluje predvsem z Big bandom Šolskega centra Novo mesto pod taktirko Gregorja Zagorca in nastopa na šolskih prireditvah.

Maruša Zmrzlak

»Preden sem se zavedala svojega obstoja, sem že pela,« o sebi pove 25-letna Trboveljčanka Maruša Zmrzlak. Želja po profesionalnem petju se je pri njej porodila okoli 12 leta, ko je kakšno pesem zapela tudi izven doma in dobivala spodbujevalne komentarje. Pridobila je na samozavesti za petje in začela nastopati na raznoraznih šolskih prireditvah, kasneje pa imela koncerte na različnih lokacijah v Zasavju, v Ljubljani in Mariboru. 

Želja po petju, pravi, se je vedno mešala s strahom pred nastopi, kar je precej neprijetna kombinacija, vendar je skušala premagati strah tudi z udeleževanjem tekmovanj. Leta 2012 je na šolskih talentih zasedla 3. mesto. Dve leti kasneje je na pevskem tekmovanju Prebudi talent zasedla prvo mesto in na Kongresnem trgu, pred svojo največjo publiko do tistega dne, pela z Majo Keuc. Leto kasneje je zasedla drugo mesto na tekmovanju Karaoke izziv. Udeležila je se prve Slovenske note (2017) in zasedla četrto mesto, leto kasneje, na Slovenski noti 2018, pa je zmagala.

Po zmagi na Slovenski noti 2018 je sodelovala z Daretom Barbičem (Dare Acoustic) in Alexom Volaskom. Posneli so pesem Skušnjava, ki se od februarskega izida pri založbi Menart pridno vrti na več radijskih postajah in se pojavlja na različnih glasbenih lestvicah. Pred izdajo so z ekipo MMCT iz Mladinskega centra Trbovlje v sodelovanju z Mladinskim gledališčem doma Svobode posneli videospot prav za Skušnjavo. Na snemanje in izdajo čakata najmanj dve pesmi in najbrž še kakšno snemanje videospota.

Maruša Zmrzlak