O nas

Zavod Savus – Kdo smo?

Zimski jamatlon 2019 (že 12. jamatlonska preizkušnja) pripravlja Zavod Savus, izdajatelj tiskanega časopisa Savus in spletnega časopisa Savus.si, v sodelovanju z Rudnikom Trbovlje-Hrastnik. Zavod Savus je tudi organizator izjemne tekaške preizkušnje Rudarski tek, na kateri tekači premagajo progo od Evro parka v Zagorju preko Slačnika do Trbovelj in potem po jami do Hrastnika (desetka), če hočejo odteči Rudarski polmaraton, pa se po petih kilometrih jame povzpnejo preko Ane in Ojstrega do Ajnzerja v Trbovljah in še drugič odtečejo pet kilometrov po jami do Hrastnika.

Naši projekti

savus

Savus.si je spletni časopis z zanimivimi zgodbami in aktualnimi novicami, ki izhaja na spletu in poroča o dogajanju v Zasavju in o ljudeh, ki v Zasavju delujejo ali so kakorkoli drugače povezani z njim. V spletnem časopisu objavljamo tudi novice iz občin, ki mejijo na Zasavje v rubriki Čez planke.

Preverite spletni časopis Savus.si!

Časopis Savus

Časopis Savus

Časopis Savus je edini časopis v Zasavju, ki prinaša zasavske novice v nabiralnike Zasavk in Zasavcev.

Enkrat mesečno ga brezplačno raznosimo na naslove 15.300 zasavskih gospodinjstev, doseže pa okrog 50.000 Zasavcev. Zasavke in Zasavci so ga dobro sprejeli, saj na svojih straneh zajema dogajanje na različnih področjih življenja in dela v treh zasavskih občinah.

Savus je na voljo vsak zadnji četrtek v mesecu. Preverite, kaj smo zapisali v zadnjem Savusu.

Rudarski tek

V izjemno zanimivem knapovskem okolju Zasavja tekači tečejo povsem drugače kot na drugih tovrstnih dogodkih: s čeladami in naglavnimi svetilkami. Pol proge premagajo po površini Zasavja, precej tudi po zanimivem okolju rudarskih površin po obrobju rudarskih mest Zagorje, Trbovlje in Hrastnik. Startajo v Evroparku v Zagorju, premagajo Slačnik, tečejo mimo cementarne do Sava rova v bližini TET, potem pa pretečejo 5 km po rudniku Trbovlje – Hrastnik do Hrastnika. To je osnovna desetka. Tisti, ki se odločijo za dvajsetko, pa premagajo še progo iz Hrastnika preko Ane, Ojstrega, mimo rudniških bajerjev in preko Kip ter po rudarski koloniji Žabjek do Ajnzerja v Trbovljah, kjer se ponovno spustijo v rudnik in pritečejo iz jame spet v Hrastniku.