Urnik prireditve

Urnik prireditve Zimski jamatlon 2019

od 10. ure –  zbor jamatloncev in prevzem startnih številk.

Zberemo se v bivši upravni zgradbi Rudnika Trbovlje-Hrastnik, sedanji lastnik Nanocut Hrastnik (Cesta 3. julija 7, 1430 Hrastnik; koor.: 46.148389, 15.084576). Pri prevzemu štartnih številk mora vodja ekipe oddati podpisane izjave vseh članov ekipe.

ob 11. uri – predstavitev proge in varnostnih ukrepov za prvo skupino. Razpored skupin bo še objavljen! Udeležba je obvezna za vse udeležence jamatlona. Seznanili vas bomo s progo in varnostnimi ukrepi v jami in podrobnostmi prireditve.

ob 11.30 uri – predstavitev proge in varnostnih ukrepov za drugo skupino.

po zboru – organiziran avtobusni prevoz iz Hrastnika v Trbovlje na startno mesto. Seznam avtobusov bo objavljen na vhodnih vratih na prizorišču.

prva ovira: fotografiranje – takoj po startu bomo vaš podvig ovekovečili s fotografijo, zato vas prosimo, da bodite pripravljeni na kratko poziranje J.

po preizkušnji v jami – možnost tuširanja (s seboj prinesite brisače) in knapovska malica.

ob 14.00 – koncert Knapuskih punc

ob 14.30 – podelitev nagrad za izvirne nazive in ekipe z najbolj povprečnimi časi prireditve.

vmes igra: Met bata škornja rikverc čez glavo v kulmkišto. Rudarski škorenj tekmovalec meče v kulmkišto preko glave obrnjen stran od kište. Iz vsake ekipe tekmuje en udeleženec. Vsak metalec ima na voljo tri poskuse. Za uspešen poskus se šteje, če škorenj pade v kulmkišto.